Page 3 - Tankebreve
P. 3

 Bogmærke 1: Lige indenfor Klosterporten, ud for det vi kalder Saxos Celle, møder vi Ingemann i en samtale med N.F.S. Grundtvig om Ingemanns historiske forfatterskab; læst og elsket gennem generationer.
Bogmærke 2: Ved andet stop, på højen i Akademihaven med udsigt til Parnas, står to af Guldalderens fremtrædende kvinder, Kamma Rahbek og Frederikke Brun. De be- undrede og støttede begge den unge digter Ingemann, mens han boede i København.
Bogmærke 3: Ved søbredden, lige ud for Ingemanns Ø og med Akademiet og Inge- manns Hus på venstre hånd, finder vi Ingemann og hans livslange ven H.C. Andersen.
Bogmærke 4: Ovre på Flommen inde i skoven sidder Ingemann på en bænk ved Navnebøgen sammen med sin kære veninde Christiane Rosenørn. Emner som stjer- nehimlen, det uendelige rum og forholdet mellem det timelige og det evige optager dem begge.
Bogmærke 5: Ingemann ønskede, at det skulle være C.E.F. Weyse, der satte melodier til hans Morgensange for Børn. Det var et klogt valg. Med udsigt over søen kan vi her høre børnene synge de sange, som jo var bestemt for dem.
Bogmærke 6: Ved Ingemanns grav sidder hans livsledsagerske Lucie. De havde beg- ge et afklaret forhold til døden og det hinsides; alligevel har det været en stor sorg for hende at miste sin elskede mand.
-3-
   1   2   3   4   5